The Race

Sobre nosaltres

QUÈ ÉS?

Amb 58 edicions, la Travessa amb Esquís de la UEC de Barcelona (avui Cursa Bassiero) s'ha consolidat dins de les curses d'esquí de muntanya de Catalunya i entre les més destacades del Pirineu.

Amb un format de gran travessa amb esquís, la Cursa del Bassiero és de les poques competicions que encara queden en el nostre territori oferint un recorregut alpí de gran format, en un sol dia, en base als valors que acompanyen la pràctica de l'alpinisme (companyerisme, respecte a la natura, solidaritat, estima pel territori...), amb un evident esperit competitiu compaginat amb un abast popular i participatiu.

La cursa transcórre en un paratge incomparable, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i té el privilegi de ser la única competició hivernal permèsa dins del Parc tal i com s'estipula en el Pla d'Usos Públics.

ABOUT US?

La Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Barcelona és una Entitat centenària sense ànim de lucre. Dedicada fomentar la tècnica i la pràctica de l'Excursionisme; en totes les seves vessants, tant esportius, culturals, com d'oci.

Es realitzen de forma continuada tot tipus d' activitats entre la Secció de Iniciació a la Muntanya (SIM), que ja porta quaranta-cinc anys ensenyant a nenes i nens des dels sis fins els divuit anys, la Secció d'Alta Muntanya i escalada (SAME), dinamitzadora de l'activitat més esportiva i tècnica; una marcada labor editorial i la Cursa del Bassiero.

A més a més a la entitat existeix una llarga trajectòria en la exploración de grans muntanyes; destaquen les últimes expedicions vinculades a l'alpinisme català, com, per exemple, la del Muztagata (Xinjiang, Xina) al 1999 i les ascensions femenines de l'any 2001 al Shisha Pagma (Tíbet) i el 2004 a l'Everest (Tíbet).

58th EDITION

Mantenint la nostra filosofia d'entendre la cursa, no com una competició d'esquí de muntanya, si no com esquí de muntanya de competició, l'edició d'enguany torna al format OPEN Bassiero.

Aquesta 58ª edició conserva l'escència característica de la Cursa Bassiero. Volem seguir acostant l'entorn únic que ens brinda el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a les corredores, així com manifestar els nostres valors d'entendre la muntanya i aquest esport.

L'organizació de la cursa segueix en mans de les persones que tiren endavant la UEC de Barcelona, i tot l'esdeveniment que suposa la cursa, així com el valor humà que l'envolta, s'adapta al format de cursa per seguir desprenent el seu caliu característic.

Ubicacions

Esterri d'Àneu

En aquest petit municipi de la comarca del Pallars Sobirà asentem la nostra base de la cursa. Conjuntament amb el ajuntament organitzem jornades divulgatives, formatives, la recollida de dorsals i el briefing previ a la cursa.

La Peülla

Des d'aquest emplaçament únic en el port de La Bonaigua es realitza el tret de sortida, l'arribada i l'entrega de premis. 

Allotjament

En el següent document pot trobar diferents allotjaments de la zona alguns amb preus especials.  DOWNLOAD