QUÈ ÉS?
Amb 56 edicions, la Travessa amb Esquís de la UEC de Barcelona (avui Cursa Bassiero) s’ha consolidat al capdamunt de les curses d’esquí de muntanya a Catalunya i entre les més destacades del Pirineu.

Amb un format de gran travessa amb esquís, la Cursa del Bassiero és de les poques competicions que encara queden al nostre territori oferint un recorregut alpí de gran format, en un sol dia, sobre la base dels valors que acompanyen la pràctica de l’alpinisme (companyonia, respecte a la natura, solidaritat, estima pel territori...), amb un evident esperit competitiu compaginat amb un abast popular i participatiu.

La cursa transcorre en un paratge incomparable, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i té el privilegi de ser l’única competició hivernal permesa dins el Parc tal com s’estipula al Pla d’Ús Públic.

QUI SOM?
La Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Barcelona és una Entitat centenària sense ànim de lucre. Dedicada al foment de la tècnica i de la pràctica de l’Excursionisme; en tots els seus vessants, tant esportius, culturals, com de lleure.

Es realitzen de forma continuada tota mena d’activitats entre la Secció d’Iniciació a la Muntanya (SIM), que ja porta quaranta-cinc anys ensenyant a nens i nenes des dels sis fins als divuit anys, la Secció d’Alta Muntanya i Escalada (SAME), dinamitzadora de l’activitat més esportiva i tècnica; una marcada tasca editorial i la Cursa del Bassiero.

A més a més a l’entitat existeix una llarga trajectòria en l’exploració de les grans muntanyes; en destaquen les darreres expedicions vinculades a l’alpinisme català, com, per exemple, la del Muztagata (Xinjiang, Xina) l’any 1999 i les ascensions femenines de l’any 2001 al Shisha Pagma (Tibet, Xina) i el 2004 a l’Everest (Tibet, Xina).

57a EDICIÓ
Mantenint la nostra filosofia d'entendre la cursa, no com una competició d'esquí de muntanya, sinó com esquí de muntanya de competició, l'edició d'enguany encaixa amb el Campionat de Catalunya per equips. A més a més, el resultat de la cursa també serà puntuable per a la Copa Catalana d'esquí de muntanya.

Aquesta 57a edició manté l'essència característica de la Cursa Bassiero. Volem seguir apropant l'entorn únic que ens brinda el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici als corredors i corredores, així com manifestar els nostres valors d'entendre la muntanya i aquest esport.

L'organització de la cursa segueix en mans de les persones que tiren endavant la UEC de Barcelona, i tot l'esdeveniment que suposa la cursa, així com el valor humà que l'envolta, s'adapta al format de cursa per seguir desprenent el seu caliu característic.